Fixa körkort för EU-moped

När man talar om EU-körkort moped menar de flesta körkort för EU-moped (behörighet AM moped). Vad ska man då göra om man vill ta EU-körkort för moped? Ja, först och främst behöver du ett giltigt körkortstillstånd för behörighet AM, det ger dig också rätt att övningsköra – något som du får göra från 14 år och 9 månaders ålder. Körkortstillstånd är inte svårt att få, du ansöker om detta och behöver bara göra en synundersökning för att få det.

För att få ditt EU-körkort för moped måste du vidare gå en utbildning. Utbildningen kommer lära dig såväl teoretiska element (trafikregler och liknande) liksom bestå av praktiska element (alltså övningskörning). En utbildning måste vara minst 12 timmar lång.

Den sista prövningen är för många den allra svåraste, nämligen kunskapsprovet (teoriprovet). Du måste svara rätt på 52 av 65 frågor som handlar om körkortsteori, trafikregler och andra liknande saker. Inte helt enkelt att ta in, särskilt om man bara är femton år.

Ta EU-körkort för moped med körkortsfrågor

Ett ypperligt sätt som hjälper dig ta ditt efterlängtade EU-körkort för moped är att plugga med hjälp av körkortsfrågor. Många har nämligen svårt att ta till sig körkortsteorin bara genom utbildningen och genom att plugga med teoriböcker (i ärlighetens namn är inte teoriböcker den roligaste läsningen, eller hur?), så att göra körkortsfrågor online är mycket bra för den som tar EU-körkort för moped.

Det går snabbt, det är roligt och du kan göra det från vilken dator du vill, så länge du har internet! Här nedan kan du testa hur det är att göra körkortsfrågor med ett minitest på vår egna sida, och om du gillar det rekommenderar vi att du besöker körkort.se, den ledande sidan för körkortsteori på internet!

 

Plugga med alla körkortsfrågor och teoriprov på körkort.se

One thought on “Fixa körkort för EU-moped

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *